Geschiedenis van voedsel bewaren:

Inmaken is een eeuwenoude methode om voedsel langer ongekoeld te bewaren. Je kunt producten inmaken door vocht te onttrekken (drogen), te verhitten en vacumeren (wecken), te zouten, suikeren, verzuren of roken.

Inmaken lijkt ouderwets maar pas na de intrede van de diepvries midden jaren 60 raakte het langzaam uit de mode. In 1975 had slecht 16% van de huishoudens een diepvries en het duurde daarom nog tot de jaren 80 voordat invriezen de meest gebruikte conserveringsmethode werd.

Het concept Puike Potten van Zuster Evie zijn foodcadeau’s gebaseerd op de oude inmaaktechnieken wecken en drogen, maar dan met een aparte twist.ย 

Zoals u op de afbeelding kunt zien is er een breed assortiment Puike Pottenย mogelijk zodat er voor iedereen wel een leuk cadeautje bij zit.

 

 

U kunt kiezen uit stoere appelmoes gemaakt door appels te stoven in likeur, rum of jagermeister. Die daarna door wecken langer houdbaar is gemaakt

 

 

Maar natuurlijk ook voor een fles bakmix om 12 heerlijke muffins mee te bakken. Het enige wat u naast de fles nog nodig heeft is boter, ei een een scheutje melk. Dingen die meestal nog wel in huis zijn. En heeft u geen muffin blik, dan kan het mengsel natuurlijk ook in een cakeblik afgebakken worden

 

 

 

En om het genieten van de muffins helemaal af te maken kunt u hier een lekkere ouderwetse chocolademelk bij maken. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een flesje voor chocolademelk, een halve liter melk, een pannetje en 2 grote koppen.

 

 

 

Sommige producten zijn seizoensgebonden, zoals de bakmix voor speculaas. Maar op bestelling kan alles ook buiten het seizoen worden geleverd. De levertijd is dan alleen iets langer.

Alle Puike Potten zijn voorzien van een uitgebreid etiket met daarop de bereidingswijze.