Hoe het allemaal begon

Tijdens een re-intergratie traject werd de vraag gesteld wat mijn droombaan zou zijn.
Daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Ik wilde graag gaan starten om een retro-kruidenier te gaan openen.

Een plek waar mensen terecht kunnen om (h)eerlijke producten te kopen wat ze nodig hebben zonder daar veel voor te hoeven betalen als het om kleine hoeveelheden gaat.
Een plek ook waar duurzaamheid een grote rol speelt omdat we met z’n allen zuinig moeten zijn op de aarde die we in bruikleen hebben.
Een plek ook waar persoonlijk contact hoog in het vaandel staat om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Een beetje zoals de kruidenier van vroeger maar dan in deze tijd

De naam was snel gevonden: Grutterswinkel de Glazen Pot

In de onderzoeksfase naar producten kwam ik o.a. de producten van Zuster Evie tegen en dat vond ik leuke cadeau artikelen om te verkopen. Vooral ook omdat deze leuke dingen regionaal en ambachtelijk worden gemaakt en in glas worden verkocht, waardoor een statiegeld systeem mogelijk is in de toekomst.

Toen het financieel niet haalbaar bleek om al met de fysieke Grutterswinkel te starten, heb ik besloten om in ieder geval de producten van Zuster Evie te gaan verkopen via markten en de webwinkel.

Ik heb daarvoor wel een aantal concessies moeten doen aan mijn oorspronkelijke plan, maar dat betekend niet dat dit plan in de toekomst niet toch nog uitgevoerd kan gaan worden.
Door het verdiende geld steeds opnieuw te blijven investeren en zo het assortiment en de verkoopmogelijkheden uit te breiden ga ik toch mijn droom proberen uit te laten komen.