Soms ben ik bezig en gaan er gedachten door mijn hoofd en komen er twijfels boven.

* Hoe kan ik een jonger publiek bereiken?
* Hoe breng ik onder de aandacht welke producten ik allemaal heb?
* Heb ik wel de goede producten in mijn assortiment om meer klanten te overtuigen bij mij te komen kopen?
* Zet ik mijn social media en website voldoende in?
* Hoe ga ik alles wat gedaan moet worden in zo min mogelijk tijd voor elkaar krijgen, want een week heeft tenslotte niet onbeperkt beschikbare tijd?

De paniek ligt dan op de loer, maar meestal probeer ik dan een lijst te maken met dingen waarvan ik vind dat ik daar iets aan moet fijn tunen. Daarna kies ik iets uit de lijst waarvan ik denk dat ik daar snel resultaat mee kan boeken in een beperkte tijd.

Op dit moment ben ik bezig met project zichtbaar maken van het assortiment losse thee. De manier hoe ik de thee op mijn kraam presenteer is al een tijdje niet echt naar mijn zin, maar er waren andere dingen die ik een grotere prioriteit heb gegeven tot nu toe.

Omdat ik de omloopsnelheid van de losse thee eerder zag dalen dan stijgen heeft dit nu echt mijn aandacht nodig.

Hieronder wil ik u graag mee nemen in het proces.

De beginsituatie is als volgt:
Sinds het overnemen van de kruidenkraam heb ik zo’n 35 soorten losse thee in mijn assortiment. Ik heb een paar vaste klanten die thee bij mij komen kopen, maar de omzet blijft achter bij wat ik denk dat mogelijk is. En de verkoopsnelheid is voor de meeste soorten eigenlijk te laag.

Ik heb de keuze uit 2 mogelijkheden:
# Ik doe niks en langzaam maar zeker wordt de losse thee uit het assortiment gehaald
# Ik ga energie stoppen in een andere manier van presenteren om zo te proberen van de losse thee ook een goedlopend product te maken.

Als ondernemer ga ik natuurlijk niet voor de makkelijkste weg omdat mijn gevoel zegt dat er meer mogelijk is.
Het project thee verkopen heeft nu dus even de hoogste prioriteit.

Het doel wat ik wil bereiken is om de verkoopsnelheid van de losse thee te verhogen doordat er meer mensen bekend worden met het thee assortiment wat ik heb.
En dat ook de prijs-kwaliteit verhouding is zoals een klant mag verwachten.

Ik heb toen een lijstje gemaakt met dingen die ik wil aanpassen om tot het gewenste doel te komen.
Als eerste heb ik gekeken welke theesmaken het minste worden verkocht. Een paar soorten heb ik (tijdelijk) uit mijn assortiment gehaald omdat ik die de afgelopen jaren nog nooit heb aangevuld en ik dus de kwaliteit niet meer voldoende vind om te verkopen.
Vervolgens ben ik meer eenheid in prijs gaan aanbrengen. Eerder was het niet duidelijk of de prijs per 50 gram of per 100 gram was omdat dit per soort varieerde.
Nu zijn alle vermelde prijzen per 50 gram. Er is zo dus een betere vergelijking mogelijk tussen de verschillende soorten

De volgende stap is de presentatie op de kraam. Tot nu toe stonden de blikken met thee in kratten op de kraam. De blikken zijn namelijk te kwetsbaar geworden in de loop van de tijd om ze iedere x in en uit de kratten te pakken. Maar uit de reacties blijkt dat door de kratten het niet echt duidelijk is dat er losse thee in de blikken zit.
Binnenkort zult u nieuwe blikken zien die duidelijker laten zien dat er losse thee in het assortiment zit. Daarnaast komen er ook glazen potten op de kraam zodat u de thee kunt zien en ruiken en zo een keuze kunt maken.

Naast de presentatie op de kraam worden er ook etiketten gemaakt van elke smaak zodat u thuis later ook nog kunt zien welke smaak u ook alweer heeft gekocht en wat de samenstelling van de thee is.

En als laatste wil ik mijn social media kanalen meer gaan inzetten om ook het thee assortiment onder de aandacht te brengen van een groter publiek.
Deze blog is daar een start van.
Het mooiste zou natuurlijk zijn als u mijn ambassadeur wil zijn en deze blog deelt met uw netwerk zodat er nog meer mensen bekend raken met mijn bedrijf en de producten die ik verkoop.

Als het dan allemaal gaat zoals ik het voor ogen heb dan kan ik mijn thee assortiment behouden en misschien zelfs uitbreiden.
Lukt het niet, dan weet ik dat ik er in ieder geval alles aan heb gedaan

Tijd voor thee
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *