Vandaag neem ik u mee op een dagje markt.

Rond 5 uur gaat de wekker. Tijd voor de persoonlijke verzorging, aandacht voor de huisdieren en wat huishoudelijke dingen. De spullen voor de lunch worden klaar gemaakt en dit allemaal in een rustig tempo zodat mijn spieren en gewrichten op gang kunnen komen.
Omstreeks 6.30 stap ik dan de deur uit om in de auto te stappen op weg naar de bestemming voor die dag.

Bij de meeste markten staat de kraam rond 7 uur klaar om op te kunnen inrichten. Ik probeer er dan ook vaak rond die tijd te zijn. Als eerste worden de achterzeilen opgehangen zodat je in ieder geval minder last hebt van de weersinvloeden. Dan is het tijd voor het kleed over de kraam en kunnen de spullen uit de auto gehaald worden en op hun plek gezet.

Als het mee zit kan ik rond 9 uur klaar staan en is het tijd voor ontbijt. Maar meestal loopt het niet helemaal soepel en staan de eerste klanten al voor de kraam voordat ik klaar ben. Dit is meestal geen probleem om toch te kunnen helpen omdat ik al wel bij de meeste spullen kan om ze te pakken. Ze staan dan alleen nog niet op hun plek. Het gevolg is wel dat de gebruikelijke routine wordt doorbroken en het opbouwen dus langer duurt.

Afhankelijk van de drukte wordt er tussendoor gegeten en gedronken.

Vanaf een uur of 3 in de middag begin ik achter de kraam alweer langzaam aan met inpakken van de spullen die er verspreid liggen zodat ik later de kratten in de goede volgorde in de auto kan zetten.
Om veilig te rijden komen de zwaarste dingen onder in de auto maar ik moet ook rekening houden wat er als eerste weer uit gehaald moet worden omdat dit dingen zijn waar de klanten het vaakste om vragen. Het inruimen gaat dus in een bepaald systeem zodat je bijna blindelings de spullen kunt pakken als mensen er op vragen.

Als de auto is ingepakt zeg ik nog gedag tegen mijn collega’s en ga ik op weg naar huis.
Als het meezit in het verkeer ben ik rond 17 uur weer terug maar meestal wordt het wel wat later.

Bij thuiskomst is het tijd om te koken en even rustig te zitten. Daarna de administratie (kas tellen en wisselgeld aanvullen), eventueel noodzakelijke bestellingen doen en de voorraad in de auto aanvullen.

De werkdag zit er dan op en start het “priveleven

Dagje Markt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.